nieuws

Sliedrecht verlost van pannenkoekenlucht ?

ROTTERDAM - Met vier 35 meter hoge schoorstenen op dak hoopt De Bioderij, in Sliedrecht, een definitief eind te maken aan stankoverlast voor de omgeving.
De schoorstenen werden vrijdag rond lunchtijd op het dak van het bedrijf getakeld onder toeziend oog van omwonenenden en het actiecomité, dat al elf jaar klaagt over de zoete vanillegeur van pannenkoeken, poffertjes, pancakes en andere baksels.

Verwaaid

De geur van de bakprocessen gaat dankzij de nieuwe schoorstenen vanaf volgende week veel hoger de lucht in. Volgens Johan Kok van het bedrijf is het de best denkbare oplossing: "Het is de best beschikbare techniek van dit moment. Omdat de geur er veel langer over doet om weer op leefhoogte te komen is-ie zodanig verwaaid, dat je niets meer ruikt".

Verleden

Hij houdt zelf nog wel een slag om de arm: "We hebben in het verleden inderdaad al veel maatregelen genomen, die achteraf onvoldoende bleken te helpen. Ik ben géén expert, maar specialisten van de Omgevingsdienst ZHZ en ons bedrijf zeggen dat dit wèl zal werken". De oplossing kost 500 duizend euro. Eerdere maatregelen kostten al anderhalf miljoen euro.

Westenwind

Sinds De Bioderij in 2002 van Papendrecht naar Sliedrecht verhuisde waren er klachten. Een buurvrouw zegt dat het wel meeviel: "ik woon er pal naast, maar ik heb maar een paar keer per jaar last". Maar een andere buurman moppert wel: "Bij westenwind kan ik overdag niet in de tuin zitten en hangt er 's nachts een pannenkoekenlucht in de slaapkamer".