nieuws

'In 2015 terugkeer Danceparade'

ROTTERDAM - Evenementenorganisator JMR denkt dat de Danceparade in 2015 weer in Rotterdam kan worden gehouden. Achter de schermen wordt gewerkt aan een plan waarin de stoet met DJ's in een nieuwe vorm terugkeert in de stad.
"We hebben het gevoel dat de tijdgeest aan het keren is", zegt Jasper Scholte van JMR. Sinds 2010 heeft Rotterdam geen Danceparade meer vanwege de aangescherpte veiligheidsmaatregelen. Die werden ingevoerd na de strandrellen in Hoek van Holland in 2009.

Goudhaantje

JMR organiseert jaarlijks zeven grote evenementen in Rotterdam, waaronder het Bevrijdingsfestival en de Nationale Nieuwjaarsnacht. De Danceparade was jarenlang het grootste feest. "Ons goudhaantje. Het grootste jongerenevenement van de Benelux", aldus Scholte.
JMR heeft de afgelopen jaren tevergeefs geprobeerd de Danceparade te organiseren in Amsterdam, Utrecht, Tilburg en Enschede. Scholte: "Rotterdam is de stad waar de Danceparade thuishoort. Rotterdam is groot geworden met dance."

Samenwerken

Scholte vindt dat zowel JMR als de gemeente op het gebied van veiligheid geprofessionaliseerd is. Hij wil de komende tijd samen met Aboutaleb een aanpak te verzinnen zodat de Danceparade in 2015 terugkeert in Rotterdam: "We moeten zorgen dat de raddraaiers het niet verpesten voor alle andere feestvierders".
Zaterdag wordt het tweede deel uitgezonden van de documentaire Ahmed Aboutaleb.Veiligheid is daarin het belangrijkste thema. Jasper Scholte reageerde vrijdag op het huidige veiligheidsbeleid in de stad. Ook onderzoeker veiligheid Edward van der Torre en hoofdofficier van Justitie Fred Westerbeke vertellen over de koers van Aboutaleb: