nieuws

Veilig bouwen kan ook in Qatar

fnv
fnv
ROTTERDAM - Het Rotterdamse bouwconcern Ballast-Nedam zegt de veiligheid van werknemers te kunnen garanderen bij de stadionbouw voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in 2022. De FNV onderzoekt of er Nederlandse bedrijven betrokken zijn bij de slechte werkomstandigheden in het Golfstaatje.

Deze week voorspelde de internationale vakorganisatie ITUC dat er naar schatting 4000 doden zullen vallen als er geen maatregelen worden genomen bij de bouw van stadions en andere voorzieningen voor het voetbaltoernooi in Qatar. Nepalese bouwvakkers zouden er bij zeer hoge temperaturen moeten doorwerken op bouwplaatsen waar de steigers zo slecht beveiligd zijn dat iemand er gemakkelijk vanaf kan vallen.

Waar het om gaat, zo benadrukt Ballast-Nedam, is dat bouwbedrijven zich bij de omgang met het personeel altijd aan de regels moet houden. De Rotterdammers dingen graag mee naar opdrachten in Qatar. Ook andere Nederlandse bouwconcerns, zoals Strukton en BAM, garanderen dat zij zich ook in het Golfstaatje aan de regels voor goede arbeidsomstandigheden kunnen houden.