nieuws

Feyenoord wint eenvoudig van ADO Den Haag

ROTTERDAM - Feyenoord heeft in de eigen Kuip eenvoudig gewonnen van ADO Den Haag. De ploeg van trainer Ronald Koeman was met 4-2 te sterk voor de laagvlieger van de eredivisie. Graziano Pellè had met drie doelpunten een groot aandeel in de zege. Door de winst staat Feyenoord nog twee punten achter koploper PSV.
De thuisploeg begon sterk aan het duel met de nummer voorlaatst van de eredivisie. Feyenoord zocht vanaf de aftrap fanatiek het vijandelijke doel en de beloning volgde al in de zesde minuut. Pellè - niet Stefan de Vrij, maar de Italiaan was aanvoerder - trof doel toen hij keurig werd bediend door Lex Immers: 1-0.
De druk van de Rotterdammers hield nog even aan, maar na twintig minuten kwamen de gastheren zelf heel goed weg. Keeper Erwin Mulder ging in de fout bij een vrije trap van ex-Feyenoorder Ricky van Haaren, maar zag de bal tot zijn opluchting via de lat over gaan. Een minuut later haalde Jordy Clasie een bal van de lijn.
In het vervolg van het eerste bedrijf waren de mogelijkheden schaars. Daryl Janmaat kreeg een enorme kans, maar hij schoot volledig vrij voor het doel naast. Een minuut voor rust verdubbelde Feyenoord alsnog de score. Pellè legde de bal panklaar voor Bruno Martins Indi, die van afstand doel trof: 2-0.
In de tweede helft nam Feyenoord snel verder afstand van het matige ADO Den Haag. Pellè promoveerde een voorzet van Miquel Nelom tot doelpunt (3-0). Na dik een uur spelen maakte de Italiaanse spits vanaf elf meter zijn derde van de wedstrijd, nadat invaller Samuel Armenteros was neergelegd. De Zweed was kort daarna zelf dichtbij een treffer, maar hij mikte van afstand net naast.
Het armoedige ADO Den Haag miste tien minuten voor tijd nog een strafschop, toen Stefan de Vrij opponent Michiel Kramer licht toucheerde. Mike van Duinen knalde over vanaf elf meter. Nelom schoot een minuut later aan de andere kant voorlangs. Ook Immers miste een dot van een mogelijkheid, waarna ex-Feyenoorder Ricky van Haaren kort voor tijd wel trefzeker was voor de Hagenaren: 4-1. Twee minuten voor tijd werd het zelfs nog 4-2. Een inzet van opnieuw Van Haaren verdween via het hoofd van Clasie achter de kansloze Mulder.
Scoreverloop: 6' Graziano Pellè 1-0, 44' Bruno Martins Indi 2-0, 54' Graziano Pellè 3-0, 63' Graziano Pellè (pen) 4-0, 84' Ricky van Haaren 4-1, 88' Ricky van Haaren 4-2.
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi (77. Kongolo), Nelom, Clasie, Immers, Vilhena, Schaken (56. Armenteros), Pellè en Boëtius (63' Goossens).