nieuws

Efficiënt Sparta wint overtuigend van Telstar

ROTTERDAM - Sparta heeft de op papier lastige uitwedstrijd bij Telstar zonder veel problemen gewonnen. De ploeg van trainer Adrie Bogers zegevierde in Velsen met 0-3. Johan Voskamp, Soufian El Hassnaoui en Roald van Hout scoorden voor de Rotterdammers.
Sparta ging voor rust efficiënt met de kansen om in Noord-Holland. Aanvaller Voskamp was trefzeker bij de eerste de beste mogelijkheid: 0-1. Na een klein half uur spelen verdubbelde El Hassnaoui, afgelopen zomer overgekomen bij De Graafschap, de score (0-2). Telstar kreeg wel een aantal kansen, maar de wekelijks uitblinkende Khalid Sinouh stond een tegentreffer in de weg. Pieter Langedijk was voor Sparta nog gevaarlijk, maar hij vond het doel niet.
In de tweede helft was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de Rotterdamse formatie. Invaller Van Hout besliste het duel definitief: 0-3. De bezoekers speelden het duel vervolgens eenvoudig uit. In de slotfase maakte Daniël Breedijk nog zijn debuut in de hoofdmacht van Sparta.
Door de winst is Sparta gestegen naar de vierde plaats van de eerste divisie. De achterstand op de koplopers FC Dordrecht en Willem II is nog maar twee punten.
Scoreverloop: 13' Voskamp 0-1, 27' El Hassnaoui 0-2, 76' Van Hout 0-3.