nieuws

FC Dordrecht pakt punt bij laagvlieger FC Oss

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan het uitduel bij FC Oss: 0-0. De ploeg van trainer Harry van den Ham speelde bijna een uur met een man minder. Ondanks het toch teleurstellende gelijkspel is FC Dordrecht wel weer koploper van de Jupiler League. Willem II heeft net zoveel punten.
In de eerste helft speelde FC Dordrecht heel zwak tegen de Brabantse laagvlieger. De gasten hadden wel veelvuldig balbezit, maar de grootste kansen waren voor de thuisclub. Dennis Janssen dwong keeper Warner Hahn tot een redding en even later miste Gieljan Tissingh een enorme kans. Tien minuten voor rust moest FC Dordrecht ook nog met tien man verder. Yoell van Nieff kreeg zijn tweede gele kaart. Gek genoeg kregen de Dordtenaren met een man minder wel nog een mogelijkheid voor rust. Erixon Danso faalde in de afwerking.
Ook in de tweede helft was FC Oss het meest dreigend, maar toch kreeg FC Dordrecht een enorme kans om op voorsprong te komen. Jeffrey Fortes mikte vlak voor het doel over. Aan de andere kant kopte Tissingh vlak voor het doel van Hahn over. Het duel werd er niet beter op, maar de spanning vergoedde veel. De thuisploeg zocht nog steeds veelvuldig de aanval, maar FC Dordrecht hield met dank aan de uitblinkende Hahn stand.