nieuws

'Rel over RTV Rijnmond-film gaat nergens over' +VIDEO

ROTTERDAM - RTV Rijnmond overweegt in gesprek te gaan met de bikers die vrijdag de premiére van de film Fever verstoorden. ''Ik wil het niet verder laten escaleren, dat zou heel vervelend zijn,'' zegt medewerker Cees van der Wel.

De rel rond de film is volgens Van der Wel een storm in een glas water. De boze motorclubleden zitten volgens hem maar kort in de film. ''Als ze hem zouden zien, merken ze dat het nergens over gaat,'' stelt het Hoofd Externe Producties van RTV Rijnmond.
Fever verhaalt over de oprichting van de Antilliaanse motorclub Black Jack. Sommige bikers bleken vrijdag niet blij te zijn met de film: ze voorkwamen dat de premiére werd vertoond met ''schelden, vloeken, tieren en bedreigingen,'' vertelt Van der Wel.

Ruzie

Tijdens de opnames leek er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn. ''Ze wisten dat ze gefilmd werden en vonden het leuk,'' vertelt Van der Wel. Later kregen de bikers ruzie met de voorzitter van Black Jack. ''Daar willen ze niet meer mee geassocieerd worden.''
Van der Wel hoopt de motorclubleden op een later punt alsnog te overtuigen. ''Ik wil weten waar precies de bezwaren liggen,'' zegt hij. Om verdere escalatie te voorkomen, zouden de bikers bijvoorbeeld onherkenbaar gemaakt kunnen worden.
RTV Rijnmond heeft nog niet besloten of aangifte wordt gedaan. Van der Wel: ''Eerst de stofwolken tot de aardbodem laten terugvallen. Dan gaan we het daar eens over hebben.''