nieuws

Kinderdagverblijf Hillegersberg alsnog open

ROTTERDAM - Het kinderdagverblijf in het oude raadhuis in Hillegersberg opent deze week alsnog de deuren. De Vereniging tot Behoud van Kern en Plassen Hillegersberg heeft het verzet tegen de komst van de opvang opgegeven.
De vereniging had aanvankelijk bezwaar tegen de gevolgen voor de tuin van het historische pand. De grond in de tuin moest meters worden afgegraven, omdat het te vervuild was om kinderen te laten spelen.
''Bodemvervuiling en kleine kinderen passen niet bij elkaar,'' zegt Tineke van Oosten van de vereniging. De tuin afgraven ging haar vereniging veel te ver: ''Dat betekende drie meter afgraven. Dan gaan alle bomen eraan.''
Uiteindelijk werd gekozen voor een creatieve oplossing: een gedeelte van de tuin werd afgezet, zodat de kinderen daar niet kunnen spelen. ''Dan hoeven we ook niet te graven.'' Een ander gedeelte van de historische tuin is bedekt met kunstgras en stenen.
Zowel kinderdagverblijf Kindergarden als de natuurbeschermers zijn blij met de oplossing. ''Het is een prachtig pand en een prachtige omgeving, waar veel kindjes wonen. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen,'' zegt een woordvoerster van Kindergarden.