nieuws

Maatregelen tegen lakse woningzoekenden Rotterdam

tehuur
tehuur
ROTTERDAM - Woningcorporaties in de stadsregio Rotterdam hebben genoeg van woningenzoekenden die niet komen opdagen voor intakegesprekken of woningbezichtigingen. Wie voortaan herhaaldelijk afspraken mist, komt langere tijd niet in aanmerking voor een woning.
Volgens de Maaskoepel, de federatie van woningcorporaties, komen in de regio Rotterdam zeven op de tien uitgenodigde woningzoekenden niet opdagen op afspraken. Directeur Leo Bartelse vindt het dan ook hoog tijd voor maatregelen.
Wie voortaan drie keer een afspraak mist, mag niet meer op woningen reageren via website woonnet-rijnmond.nl. De betreffende woningzoekende mag pas weer intekenen als hij of zij eerst de woningcorporatie heeft gebeld met tekst en uitleg over de gemiste afspraken.
Vanaf januari 2014 worden de regels zelfs nog strenger. Wie zich dan een vierde keer niet laat zien op een afspraak, wordt 3 maanden lang in de ban gedaan. Pas daarna kan weer worden gereageerd op huurwoningen.
De lakse bezoekers zouden de woningcorporaties veel geld kosten. Directeur Bartelse denkt dat mensen afspraken mogelijk sneller overslaan als ze die via internet op een ''onpersoonlijke manier'' maken. Dat kan al met een paar muisklikken.
De Maaskoepel heeft hoge verwachtingen van de strengere aanpak van lakse woningbezoekers. Een vergelijkbaar beleid zou in de regio Haaglanden positief hebben uitgepakt.