nieuws

Politici en wetenschappers steggelen over abortus

Erasmus MC 10 Fotografie Roald Sekeris
Erasmus MC 10 Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - De ChristenUnie (CU) in de Tweede Kamer heeft fel gereageerd op een abortusonderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam en het AMC. Volgens de onderzoekers moet de grens van 24 weken bij abortus worden losgelaten. De CU wil de grens liever omlaag brengen.
Zwangerschappen mogen in Nederland worden afgebroken totdat die 24 weken gevorderd is. Volgens onderzoekers kan die grens beter worden losgelaten. Soms zou pas laat in de zwangerschap duidelijk worden dat een kind ernstige afwijkingen heeft.
Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie wil ziet juist liever dat de abortusgrens omlaag gaat naar uiterlijk 18 weken. Ze wil minister Edith Schippers (Volksgezondheid) dinsdag in de Tweede Kamer horen zeggen dat ze 24-wekengrens in elk geval niet loslaat.
Schippers lijkt overigens niet van plan te zijn op korte termijn in actie te komen. Ze liet het parlement per brief weten voor het einde van het jaar te willen reageren op de aanbevelingen van de Rotterdamse en Amsterdamse wetenschappers.