nieuws

Privé-trainer De Vrij haalt uit naar Feyenoord

Stefan de Vrij
Stefan de Vrij
ROTTERDAM - Hans Kroon heeft hard uitgehaald naar Feyenoord. De erkende krachtsport-specialist snapt niet dat de extra trainingen die hij uitvoert met Stefan de Vrij onacceptabel zijn voor de leiding van de Rotterdamse club.
Feyenoord's technisch directeur Martin van Geel heeft laten weten dat De Vrij extra mag trainen, maar dan wel bij de club. En als de verdediger dan toch extern aan de slag wil, dan wel in overleg met Feyenoord. Volgens Kroon is dit onzin. De eigenaar van Gym Noord in de Rotterdamse Nobelstraat wil echter niet voor camera en microfoon reageren.
Op Facebook is Kroon wel duidelijk. Zo schrijft hij onder meer: 'Dit noemen ze een topsport-mentaliteit creëren bij een club? In de NBA, MLB, NFL (resp. de Amerikaanse basketbal-, honkbal- en football-competitie) is het niet meer dan normaal dat je er alles aan doet om maximaal te kunnen presteren. Welke werkgever heeft er nou bezwaar tegen als zijn werknemer er alles aan doet om beter te renderen op de werkvloer? Is het zo moelijk om toe te geven dat je eigen organisatie zijn beperkingen kent.'
Hans Kroon werkt al jaren met topsporters. Zo behoorden Ron Vlaar, Danny Koevermans, het Nederlands honkbalteam, vele topjudoka's en kickbokser Gokhan Saki tot zijn vaste klantenkring.
Feyenoord bendadrukt dat het externe trainingsprogramma niet de oorzaak is dat De Vrij niet langer aanvoerder is van Feyenoord.