nieuws

'Agent met kanker sneller weer aan de slag'

ROTTERDAM - Politiemensen met kanker moeten in de toekomst versneld weer in het zadel worden geholpen. De Rotterdamse politie, Oncologisch Centrum Daniël den Hoed en de politiebonden slaan de handen ineen om dat mogelijk te maken.
Agenten met kanker krijgen op termijn mogelijk een op maat gemaakt herstelprogramma aangeboden. ''Als een politiemedewerker kanker krijgt, wil hij vooral terug naar zijn eigen werk en geen overplaatsing of aangepast werk,'' meldde de Nederlandse Politiebond (NPB).
Uit een proef in Amsterdam en later Rotterdam moet blijken of de nieuwe aanpak een succes is. Deelnemende agenten met kanker krijgen al een vroeg stadium speciale begeleiding en advies, die ze in staat moet stellen versneld weer aan de slag te gaan.
''Het is geen andere behandeling. Er worden geen nieuwe medicijnen gebruikt,'' benadrukt Saskia Dorrestein van de NPB. Toch verwacht ze dat de nieuwe aanpak leidt tot een sneller genezingsproces onder deelnemende politiemensen. ''En daarmee ook goedkoper.''