nieuws

Hulphonden in taxi mogelijk per wet verplicht

Hulphond
Hulphond
ROTTERDAM - Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft het helemaal gehad met taxichauffeurs die passagiers met hulphonden weigeren. Ze wil desnoods een verplichting in de wet vastleggen. Dit zei ze dinsdag naar aanleiding van vragen in de Tweede Kamer.
Twee weken geleden vroeg de ChristenUnie/SGP-fractie in de Rotterdamse gemeenteraad nog aandacht voor het probleem. De fractie opperde zelfs de vergunning in te trekken van weigerende chauffeurs. Er waren veel klachten gekomen van de Oogvereniging.
Maat vol
"Ik erger me er enorm aan dat mensen met een hulphond soms niet in een taxi mee mogen. Wat mij betreft kan dat echt niet", aldus Mansveld. De Tweede Kamer heeft de problemen voor blinden al een aantal maal aangekaart en wat Mansveld betreft is nu de maat vol.
Te gek voor woorden
"Ik heb gemeenten aangespoord de problemen aan te pakken, de inspectie gevraagd om waar mogelijk strenger te handhaven. We hebben die stappen gezet, maar dat had niet genoeg effect", aldus Mansveld. "Het is te gek voor woorden dat het moet gebeuren, maar nu gaan we de laatste stap naar voren zetten."
Mansveld verwacht voor de kerst duidelijk te hebben wat er mogelijk is. Daarna wordt besloten welke aanpak de beste is.