nieuws

Rob van Weelde Officier in de Orde van Oranje-Nassau

ROTTERDAM - In Capelle aan den IJssel is Rob van Weelde dinsdagmiddag vanwege zijn vele maatschappelijke diensten benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Van Weelde is ondernemer en was captain van het Nederlandse cricket team.
De versierselen werden dinsdag door de Capelse burgemeester Frank Koen bij Van Weelde opgespeld in het kantoor van de Van Weelde Shipping Group aan de Fascinatio Boulevard.
Op 1 oktober 2013 is Van Weelde veertig jaar aan de Van Weelde Shipping Group verbonden. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt als ondernemer, bestuurder op het terrein van de sport en op charitatief gebied.
Onder zijn leiding is een kleine scheepvaartonderneming uitgegroeid tot een wereldwijd opererende rederij en makelaardij met een vloot van inmiddels dertig schepen. In Zuid-Afrika leverde heeft hij een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid door investeringen in wijngaarden en lodges.
Op het terrein van de cricketsport heeft hij als captain van het Nederlands team grote verdiensten en als voorzitter van de Rotterdamse Cricket- en Voetbal vereniging VOC heeft hij deze club naar een hoger niveau getild.
Van Weelde heeft volgens een persbericht van de gemeente Capelle aan den IJssel veel charitatieve activiteiten verricht, zowel in Nederland als Afrika.