nieuws

Leerlingen Ibn Ghaldoun hoeven niet te verhuizen

ROTTERDAM - De 630 leerlingen van de Islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun hoeven niet verdeeld te worden over verschillende scholen in Rotterdam. In het huidige gebouw van Ibn Ghaldoun komt een tijdelijke nevenvestiging van de Christelijke vereniging voor Voortgezet Onderwijs (CVO).
De komende weken wordt een nieuw docententeam samengesteld. De leerlingen blijven dus bij elkaar en krijgen les op dezelfde locatie. Het bestuur van de tijdelijke school zal worden gevormd door de CVO, LMC voortgezet onderwijs en onderwijskoepel BOOR.

Examenfraude

De Ibn Ghaldounschool houdt per 1 november op te bestaan, omdat de geldkraan wordt dichtgedraaid. Aanleiding is de grote examenfraude, financiële problemen en slecht onderwijs.
Voorzitter Littooij van de CVO, die de Ibn Ghaldoun sinds een aantal maanden onder zijn hoede heeft, liet twee weken geleden al doorschemeren de leerlingen van de Ibn Ghaldoun het liefst bij elkaar te willen houden.
De tijdelijke school zal tot augustus 2014 blijven bestaan. Daarna is het de bedoeling dat er een nieuwe Islamitische school is opgericht met een ander bestuur.

Extra geld

De Rotterdamse schoolbesturen die nu bijspringen krijgen daarvoor extra geld van de overheid. Dat komt vermoedelijk vooral ten goede aan de christelijke scholengemeenschap Melanchthon in Rotterdam. Dat vangt de 630 leerlingen tijdelijk op.
Per leerling ier een bedrag van 1500 euro beschikbaar. In totaal kost de tijdelijke oplossing dus bijna een miljoen euro.