nieuws

Dordrecht Lions klaar voor competitiestart

ROTTERDAM - Komende vrijdag start voor de ijshockeyers van Dordrecht Lions de competitie in de eredivisie. Bijzonder, want het is lang geleden dat de Dordtenaren uitkwamen op het hoogste niveau. Vorig seizoen werd de ploeg van coach Alexander Jacobs kampioen in de eerste divisie en nam de club vervolgens het besluit de stap naar de eredivisie te wagen.
De titel op het één na hoogste niveau enkele maanden geleden betekende niet automatisch promotie naar het hoogste niveau. Belangrijk was vooral of de club er organisatorisch klaar voor was en vooral of sponsors in de rij stonden. Op die antwoorden kreeg Dordrecht Lions in de afgelopen maanden een bevredigend antwoord en dus gaf het bestuur (eindelijk) groen licht.
De Dordtse ijshockeyers openen de competitie komende vrijdag met een uitduel bij titelkandidaat Tilburg. Een dag later wacht het eerste thuisduel tegen HYC Herentals.
Verslaggever Cris Rolandus ging een kijkje nemen bij de kerverse eredivisionist in Dordrecht. Luister hieronder naar de reportage: