nieuws

16 jaar cel voor levend verbranden Rotterdamse vrouw

ROTTERDAM - De rechter heeft 16 jaar cel opgelegd voor het doden van een vrouw in de Sint Janshaven in Rotterdam. De 36-jarige verdachte had in januari van dit jaar zijn vriendin met een grillpan geslagen en daarna in brand gestoken.
De man had eerst bekend, maar daarna zijn verklaring weer ingetrokken. De Rotterdammer zou haar alleen een klap hebben gegeven. Het stel had ruzie gehad, omdat de man de relatie wilde beëindigen.
Uit sectie op het lichaam is gebleken dat de vrouw nog moet hebben geleefd, toen zij in brand werd gestoken. De rechter zei dat de man haar op "brute en zinloze wijze" van het leven had beroofd.

Geen moord

Moord is niet bewezen, omdat er volgens de rechter geen moment van "kalm beraad" is geweest bij de verdachte. Wel gaat het dus om doodslag. De ontkenningen van de verdachte hebben in zijn nadeel gewerkt. "U heeft daarmee geprobeerd weg te komen met de gevolgen van deze daad."
De straf van 16 jaar cel, twee jaar lager dan de eis van justitie, leidde tot emoties bij bekenden van het slachtoffer. Verdachte Rein P. werd bij het verlaten van de rechtszaal uitgescholden voor moordenaar en lafaard.

'Straf te laag'

Wim Hoogerbrugge kende het slachtoffer Milly goed. "Ik vind de straf te laag. Hij heeft haar in brand gestoken toen ze bewusteloos was. Die man moet levenslang krijgen. Hij mag niet meer in de maatschappij komen."
Hoogerbrugge ging als oud-medewerker van de sociale dienst regelmatig bij haar langs. "Ze kon wel wat hulp gebruiken, bij het invullen van papieren. Het was een zooitje. Ik heb ook geprobeerd haar van de drugs en alcohol af te helpen. Het was een hartstikke lief mens. Ik heb de dader ook gekend en wist gelijk: dat is geen goeie man. Nou, dat blijkt wel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl