nieuws

'Ongelovige' Rotterdammers tegen komst Ark

ROTTERDAM - De Ark van Noach hoeft voorlopig niet op een warm welkom te rekenen in Rotterdam. Omwonenden van de geplande ligplaats aan de Schiehaven zien de replica liever niet komen.
De bouwer wil het schip vanaf januari een half jaar afmeren in Rotterdam. Bewoners zijn bang dat het 23 meter hoge houten gevaarte hun uitzicht dan compleet verpest. De Ark van Noach lag de afgelopen jaren in Dordrecht aan de Stadswerven. De stichting wil in januari vertrekken voor een wereldtour, te beginnen in Rotterdam.
Houten kist
Tijdens een bewonersbijeenkomst in Delfshaven lieten de aanwezige bewoners weten niet blij te zijn met de mogelijke komst van het schip. Er is niet alleen kritiek op de hoogte en het uiterlijk van de ark, maar ook op het doel van het project; evangelisatie.
"Geloven doen mensen maar thuis, maar niet in de openbare ruimte," zei een bewoner. Anderen hadden vooral bezwaar tegen de duur van het verblijf: "Een half jaar lang tegen zo'n hoge, houten kist aan moeten kijken is toch afschuwelijk?"
Ongelovigen
De deelgemeente zegt de bezwaren van de bewoners te laten meewegen in de uiteindelijke beslissing. Volgens de eigenaar van de Ark van Noach, Johan Huibers, gaat het slechts om een kleine groepje tegenstanders. Hij verwacht dat de rest van Rotterdam wel blij is met de komst van het schip. "Ik had dit wel verwacht. Deze bewoners zijn zeer ongelovige, angstige mensen, maar die moeten we juist zien te bereiken met onze boodschap. Dat is ook de hele bedoeling van de Ark."
De replica van de Ark van Noach is toegankelijk voor bezoekers. Aan boord wordt het bijbelverhaal nagebootst en zijn ook aantal levende dieren te zien. Johan Huibers en zijn team hebben 20.000 uur gewerkt aan het nabouwen van de ark op 'ware grootte'.