nieuws

Straf voor moordenaar Milly Boele blijft 18 jaar

Bloemen voor Milly Boele
Bloemen voor Milly Boele
ROTTERDAM - Oud-politieagent Sander V. heeft definitief 18 jaar cel en tbs gekregen voor de moord op - en verkrachting van het Dordtse meisje Milly Boele. De Hoge Raad heeft de cassatie van V. verworpen.
V. stapte naar de Hoge Raad omdat hij vond dat niet moord, maar slechts doodslag kon worden bewezen. Ook was hij het niet eens met het oordeel van het gerechtshof dat hij Milly oraal verkrachtte. De Hoge Raad heeft de motivering van het hof bekeken, maar verwerpt het beroep.
Onvoorstelbaar leed
Frank van Ardenne, advcoaat van de familie Boele: ''Het onvoorstelbare leed dat Sander V. de familie van Milly heeft aangedaan, valt natuurlijk op geen enkele wijze goed te maken. Maar de familie troost zich met de gedachte dat hij vermoedelijk geen andere slachtoffers meer kan maken. De kans dat hij ooit nog terugkeert in de maatschappij, lijkt namelijk klein''.
Katten
Sander V. lokte in maart 2010 zijn buurmeisje mee naar zijn woning in de wijk Sterrenburg met een verhaal over katten. Eenmaal binnen maakte hij de mobiele telefoon van haar onklaar en nam het meisje mee naar de badkamer, waar hij seksueel misbruikte. Na het roken van een paar joints wurgde hij haar met een riem.
V. verpakte haar lichaam in vuilniszakken en begroef het in zijn tuin. Daar werd ze zes dagen later opgegraven, nadat V. zich op aandringen van zijn toenmalige vriendin bij de politie had gemeld. De moord op het meisje leidde in het hele land tot een golf van ontzetting.