nieuws

Verwendag voor Rotterdamse asielhond

ROTTERDAM - Veel baasjes zetten hun huisdier deze dag extra in het zonnetje. Maar voor dieren in het asiel is het een dag als alle andere. Voor RTV Rijnmond aanleiding genoeg om voor een van deze asieldieren toch het verschil te maken.
De gelukkig is de 7-jarige Alf: een Hollandse Herder die al bijna een halfjaar in het Rotterdamse dierenasiel zit aan de Abraham van Stolkweg. Speciaal voor dierendag krijgt hij een uitgebreide knip- en wasbeurt bij Trimsalon Nesselande in Rotterdam.
"Het is een beetje een triest verhaal hoe Alf in het asiel is gekomen", vertelt Jeanine Prins van het dierenasiel. "Mensen konden niet meer voor hem zorgen en hij kan niet alleen zijn. Dat werd een probleem."
Volgens Prins gedraagt Alf zich hartstikke goed. Zo heeft hij afgelopen zondag met meerdere honden in Hellevoetsluis meegedaan aan een puzzelwandeltocht. "Toen heeft hij het zo goed gedaan. Andere honden die naar hem blaffen doen hem niks. Daar kijkt hij een keer naar en dan loopt hij naar een andere hond. Eigenlijk is hij heel makkelijk in de omgang. Met kinderen is hij ook erg goed. Dus ik snap niet dat hij hier al bijna een half jaar moet zitten."
Wie Alf nog een fijne oude dag en een heleboel aandacht kan geven kan zich melden bij het dierenasiel Rotterdam Rijnmond.