nieuws

Mannen ontkennen smokkel cocaïne

Cocaine (archief)
Cocaine (archief)
ROTTERDAM - Vijf mannen die in Rotterdam terechtstaan voor de invoer van 300 kilo cocaïne hebben allemaal ontkend. De partij drugs werd in juni in sporttassen aangetroffen op het terrein van overslagbedrijf ECT.

De politie was destijds gealarmeerd door medewerkers van ECT, die onbekende lieden zagen rondlopen tussen de containers. Daarop stapten enkelen van hen in een auto en reden dwars door de slagbomen van ECT. Zij konden na een lange achtervolging worden aangehouden op de Driemanssteeweg, langs de A15.
Bij de auto trof de politie enkele kilo’s cocaïne aan. Eén van de inzittenden zegt dat hij inderdaad bij deze pakketjes cocaïne hoort, maar dat hij niets te maken heeft met de 300 kilo op het haventerrein. Volgens justitie gaat het om één en dezelfde partij.

Betonschaar

Twee mannen die op het terrein van ECT werden aangehouden, vlakbij de drugs, ontkennen ook. Een 34-jarige Colombiaan zegt dat hij over het hek was geklommen, met een betonschaar containers had opengeknipt, maar op zoek was gegaan naar horloges en telefoons. Met de drugs zou hij niets te maken hebben.
Justitie dicht hem juist een belangrijke rol toe: hij zou vanuit Zuid-Amerika naar Rotterdam zijn gestuurd om te controleren of de drugs wel goed werden afgeleverd. De partij had een straatwaarde van tientallen miljoenen euro’s.
Alle verdachten vroegen vrijdag aan de rechter om te worden vrijgelaten, maar die verzoeken zijn afgewezen. Justitie is nog bezig om DNA dat is gevonden op de sporttassen met drugs te vergelijken met het DNA van de verdachten.