nieuws

Drie Gouden Kalveren voor De Marathon

kalf
kalf
ROTTERDAM - Bij de uitreiking in Utrecht kreeg de Rotterdamse film de meeste stemmen van het publiek en de journalisten. Georgina Verbaan kreeg de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in De Marathon.
De Marathon van schrijver en acteur Martin van Waardenberg gaat over een stel bevriende automonteurs die proberen hun garage te redden van de financiële ondergang. De mannen hopen aan geld te komen door aan de marathon mee te doen. Ze moeten dan wel eerst in conditie zien te komen.
Trailer De Marathon

Ari Deelder

Er was nog meer Rotterdams succes. De film Toegetakeld door de Liefde won een Gouden Kalf in de categorie beste muziek. De muziek is van de Nederlandse groep New Cool Collective en de film is gemaakt door de Rotterdamse Ari Deelder.
De Gouden Kalveren worden uitgereikt als afsluiter van het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Ze kunnen gezien worden als Nederlandse tegenhanger van de Oscars.

Yoehooooeeeeeeeemoeeeeeee

">

Beste film

De film Borgman ging naar huis met de hoofdprijs, het Kalf voor beste film. De regisseur Alex van Warmerdam kreeg ook een Gouden Kalf voor beste scenario en hoofdrolspeelster Hadewych Minis won de prijs voor beste actrice.
Beste acteur werd Marwan Kenzari voor zijn rol in de film Wof. Die film werd met regisseur Jim Taihuttu ook bekroond met het Kalf voor beste regie.