nieuws

Documentaire over Aboutaleb: economie en geloof

ROTTERDAM - "Amsterdam lijkt een stad die is gebouwd op schokdempers, maar in Rotterdam trilt alles. Dat past veel meer bij mijn persoonlijkheid en daarom wilde ik hier graag burgemeester worden."
Ahmed Aboutaleb vertelt in het derde deel van de documentaire over de haven, de economie en z'n band met de stad én de Rotterdammers. "Ik spiegel me aan heel veel gewone mensen in de stad die van hun leven iets willen maken, die voor heel weinig geboren zijn en toch stapje voor stapje opklauteren. Het is het verhaal van de burgemeester zelf."
Bij hem thuis laat Aboutaleb zien hoe hij muntthee maakt: "De mintblaadjes sla je altijd op de rug van je hand, want er kunnen beestjes inzitten."

Religie

In een aandachtige klas met kinderen op de MAVO Delfshaven vertelt Aboutaleb over z'n geloof: "Ik ben belijdend moslim, maar uitstuitend voor mezelf. Niemand zal ooit last hebben van mijn geloofsovertuiging. Ik zal nooit iemand de maat nemen."
Het organiseren van vrede noemt Aboutaleb één van z'n belangrijkste opdrachten als burgemeester. Hij heeft bijna alle religies in Rotterdam bezocht. "Ik hoop op die manier bij te dragen aan een ontspannen klimaat. Het is zo belangrijk dat 174 nationaliteiten met elkaar overweg kunnen in deze stad."