nieuws

Gemeente Gorinchem in de fout bij kapvergunning

Plaatsbord Gorinchem
Plaatsbord Gorinchem
ROTTERDAM - De gemeente Gorinchem heeft buurtbewoners slechte informatie gegeven over de voorgenomen kap van een aantal bomen. Dat zegt de Nationale Ombudsman.
De gemeente vroeg voor zichzelf een kapvergunning aan de bomen bij het oude zwembad in de wijk Lingewijk Noord.

Onduidelijke omschrijving

Gorinchem heeft volgens de Ombudsman steken laten vallen door de locatie van de kap onduidelijk te benoemen in de publicatie. Dit soort bekendmakingen zijn bedoeld om buurtbewoners te informeren en in de gelegenheid te stellen bezwaar te maken.
In de publicatie maakte de gemeente alleen melding van een aantal bomen bij 'het terrein aan de Binnenbaan', terwijl het gebied in de buurt bekend staat als het 'terrein bij het oude zwembad'. Na de publicatie kwamen er geen bezwaren binnen en werden de bomen snel gekapt.

Zorgvuldig

Omwonenden voelen zich tekort gedaan, ook al omdat de gemeente in andere stukken de plek wel het 'terrein bij het oude zwembad' noemt. De Ombudsman is het daarmee eens en zegt dat de gemeente bijzonder zorgvuldig moet omgaan met de belangen van burgers, juist wanneer de gemeente een vergunning verleent aan zichzelf.
De gemeente laat in een reactie weten lering te hebben getrokken van de zaak. In het vervolg hanteren alle afdelingen binnen de gemeente dezelfde omschrijving bij de aanvraag van vergunningen.