nieuws

Capelle verliest ondanks record doelman Van der Ploeg

ROTTERDAM - Het was een slechte zaterdagmiddag voor de regioclubs die uitkomen in de topklasse. Capelle, Barendrecht en Excelsior Maassluis verloren alledrie met 2-1. Voor Capelle betekende dit de eerste nederlaag van het seizoen. Wel vestigde doelman Nick van der Ploeg een record door 615 minuten achter elkaar geen tegendoelpunt te krijgen in de topklasse.
Ook in de wedstrijd tegen ONS Boso Sneek leek de keeper lange tijd weer de nul te houden. In de 37e minuut kwam Capelle op een 1-0 voorsprong via Valentijn, maar de drie punten kon de koploper niet over de streep trekken. In de 75e minuut moest Van der Ploeg namelijk de bal uit zijn doel vissen. Na die treffer kon Capelle de rug niet rechten en werd het vijf minuten later zelfs 1-2.
Barendrecht verloor met dezelfde cijfers als Capelle van Noordwijk. Daniël Esajas zette Barendrecht in de elfde minuut nog wel op voorsprong, maar leverde in het vervolg van de wedstrijd het initiatief in. Na een uur voetballen kwam Noordwijk op gelijke hoogte en leek Barendrecht met een punt terug te keren naar sportpark De Bongerd. In de 93e minuut sloeg het noodlot toe toen Splinter de bal ietwat gelukkig binnenschoot.
Excelsior Maassluis had ook geen succes tegen Lisse. De ploeg uit de bollenstreek won met 1-2 en vindt daardoor aansluiting bij de middenmoot, waar ook Excelsior Maassluis en Barendrecht te vinden zijn. De wedstrijd in Maassluis leek bij een 0-2 ruststand al beslist, maar Niels Redert bracht de thuisploeg in de slotfase terug in de wedstrijd. Het daaropvolgende slotoffensief leidde tot niets.
Hoofdklasse B
Hoek blijft de koploper in de hoofdklasse B na een 0-2 zege op XerxesDZB en Smitshoek volgt de Zeeuwen op één puntje. De Barendrechters wonnen zaterdag met 2-1 van Achilles Veen. Stedoco completeert de top drie na een 2-0 zege op Zwaluwen.
Het duel tussen die twee ploegen was een ware topper, inclusief twee rode kaarten. Die vielen wel allebei aan Vlaardingse kant. Overige uitslagen: ASWH - Jodan Boys 2-2, Kloetinge - RVVH 0-0, Deltasport - 's-Gravenzande 1-0, Heinenoord - Oranje Wit 0-0.