nieuws

Rotterdam Basketbal verliest seizoensouverture

ROTTERDAM - De basketballers van Rotterdam Basketbal College hebben zaterdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. In het eigen Topsportcentrum was de equipe van nieuwbakken coach Ferry Steenmetz niet opgewassen tegen Den Helder Kings. De bezoekers waren met 76-82 te sterk voor de Rotterdammers.
'Dit was een fantastische seizoensopening voor ons,' zegt Steenmetz ondanks de nederlaag na afloop tegenover RTV Rijnmond. 'We hebben zes weken heel hard getraind. Het is fijn om dat terug te zien op het veld. Natuurlijk geef je hem zelf weg, zeker in het laatste kwart. Maar je moet ook complimenten aan Den Helder geven. Ze hebben de juiste beslissingen gemaakt en onze tactiek omver gespeeld. Het is altijd een combinatie van hun spel en ons spel.'
Ten opzichte van vorig jaar wil Steenmetz het nodige veranderen bij Rotterdam Basketbal. De voormalig trainer van Amsterdam is in de havenstad de opvolger van de ervaren Randy Wiel. 'Vorig seizoen heeft iedereen op zijn erge manier zijn best gedaan. Dit seizoen heb ik in ieder geval gevraagd om de randvoorwaarden beter te krijgen. Het grote verschil is dat we nu meer tijd hebben en twee keer per dag trainen,' vervolgt de oud-basketballer van de Rotterdamse club.
'Ik ben ook duidelijk met het bestuur geweest. Als je de laatste vijf seizoen als laatste bent geëindigd, dan kan je het behalen van de play-offs niet als doelstelling formuleren. Voor mij is de doelstelling om een topsportsituatie neer te zetten. We willen spelers opleiden om elke dag beter te worden. Mijn idee is om in januari competitief te worden, dat moeten we afwachten.'
Volgende week zaterdag staat het tweede duel van het seizoen op het programma. Rotterdam Basketbal College gaat dan op bezoek in Friesland bij Aris Leeuwarden.
Foto: Luka de Kruijf