nieuws

'Gemakzuchtige' Armenteros: 'Dat is Cubaans bloed'

ROTTERDAM - Samuel Armenteros stond vorige week in de wedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag (4-2 overwinning, red.) voor het eerst sinds zijn komst niet in de basisopstelling van trainer Ronald Koeman. De van Anderlecht gehuurde aanvaller hoopt zondag tegen Vitesse weer op een basisplaats in de Rotterdamse hoofdmacht.
'Natuurlijk baal je als je niet speelt en op de bank moet zitten. Dat wil geeneen voetballer. Uiteindelijk heeft het wel goed uitgepakt voor het team met een overwinning. Tijdens mijn invalbeurt veroorzaakte ik nog een penalty, dus ik heb in weinig minuten wel wat kunnen laten zien,' constateert Armenteros tegenover RTV Rijnmond.
De geboren Zweed van Cubaanse afkomst wordt nog weleens verweten dat hij vaak gemakzuchtig oogt. Onder andere zijn voormalige coach Gertjan Verbeek is die mening toebedeeld. 'Dat is het Cubaanse bloed in mij,' zegt Armenteros gekscherend. 'Het is meer mijn houding en dat heeft niets met mentaliteit te houden. Ik zal altijd mijn absolute best doen.'
In Vitesse treft Feyenoord zondag een directe concurrent. 'Het wordt een lastige wedstrijd tegen een goede tegenstander. Het is altijd moeilijk om te zeggen aan het begin van de competitie, maar het is een goed voetballende ploeg met veel kwaliteiten. Onze vorm is goed. Op die wedstrijd tegen NEC na hebben we heel veel gewonnen. We hebben een goede reeks neergezet, dus ik kan niet anders dan positief zijn,' aldus Armenteros.