nieuws

Eerdmans lijsttrekker Leefbaar Rotterdam

ROTTERDAM - Joost Eeerdmans voert volgend jaar maart de lijst aan van Leefbaar Rotterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zondagmiddag werd hij unaniem gekozen door de ledenvergadering van de partij tijdens een bijeenkomst in de kantine van Sportclub Feyenoord.
De 42-jarige Eerdmans is wethouder in Capelle aan den IJssel. De keuze voor hem kwam niet onverwachts. De enige twee andere kandidaten - deelraadsvoorzitter Luuk Wilson uit IJsselmonde en gemeenteraadslid Robert Simons - hadden zich op het laatste moment teruggetrokken.
Gas geven
"Blij dat ik in het voetspoor van Marco Pastors en Pim Fortuyn mag treden", was Eerdmans' eerste reactie na de benoeming. "Rotterdam is de bakermat van het Fortuynisme. We gaan veel gas geven op veiligheid, zoals dat van ons verwacht wordt."
Eerder lijstduwer
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2010 was Eerdmans al lijstduwer van Leefbaar Rotterdam. Eerder zat hij in de Tweede Kamer voor de Lijst Pim Fortuyn. Ook kreeg hij landelijke bekendheid door zijn dagelijkse telefoonprogramma Avondspits op Radio 1.

19 maart

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 19 maart volgend jaar. De meeste partijen in de Rotterdamse raad hebben hun lijsttrekkers al gekozen. Alleen de PvdA en GroenLinks moeten dat nog doen.