Excelsior rekent thuis af met Jong Ajax

ROTTERDAM - Excelsior heeft op eigen veld geen fout gemaakt tegen Jong Ajax. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson won met 3-1 van de Amsterdammers. Jordan Botaka was met twee doelpunten belangrijk voor de Rotterdammers, die zijn gestegen naar de twaalfde positie van de Jupiler League.
De thuisploeg kende een droomstart op Woudestein. Jeff Stans maakte al in de vierde minuut de openingstreffer: 1-0. Na dat snelle doelpunt weigerde Excelsior het duel voortijdig in het slot te gooien. Rick Kruys, Daan Blij en opnieuw Stans konden de genadeklap niet snel uitdelen. In de slotfase van de eerste helft raakte Jong Ajax nog de paal.
Vlak na rust werd het stil op Woudestein, toen Vincent Vermeij wel doel trof: 1-1. Excelsior herstelde zich razendsnel en Botaka maakte op aangeven van Lars Veldwijk 2-1. Laatstgenoemde speler miste vervolgens zelf grote twee kansen. Zo trof de spits onder andere de lat.
Het bleef spannend in de slotfase, maar Botaka zorgde in blessuretijd voor opluchting door zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken.
Scoreverloop: 4. Jeff Stans 1-0, 49' Vincent Vermeij 1-1, 50' Jordan Botaka 2-1, 90' Jordan Botaka 3-1.