VIDEO: Grote brand in Sliedrecht is onder controle

In een opslagloods van de firma Boon aan de Marisstraat op industrieterrein Nijverwaard in Sliedrecht heeft maandagavond een zeer grote brand gewoed. Het gaat om een distributiecentrum voor supermarkten van MCD. Kort na 22 uur was de brand onder controle.

De brand brak iets voor 19 uur uit. Er was niemand meer in het pand aanwezig. De brandweer maakte snel groot alarm en brandweerkorpsen uit de gehele omgeving werden opgeroepen om naar Sliedrecht te komen.

Zo hielpen behalve het korps van Sliedrecht ook de korpsen van Alblasserdam, Dordrecht, 's-Gravendeel, Graafstroom, Leerdam, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht mee. Burgemeester Bram van Hemmen heeft zich ter plekke laten informeren.


De brandweer kon niet goed bij de brand komen, daarom zijn slijpmachines gebruikt om in het pand te komen. Er zouden voornamelijk verpakkingsmaterialen in brand hebben staan.

Er kwam veel rook vrij bij de brand. Het verkeer op de A15 ondervond hiervan geen hinder. Wel werd de Parallelweg afgesloten vanaf de A15 tot de Calandstraat. Anders dan de rook zijn er volgens metingen van de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Er is niemand gewond geraakt.

Deel dit artikel: