nieuws

Ridderkerkse transporteur gaat elektrisch rijden

ROTTERDAM - Op de Ecomobiel beurs in de Rotterdamse Ahoy is dinsdagmorgen de eerste elektrische vrachtwagen van Europa gepresenteerd.
Elektrisch rijden voor de meeste transporteurs nog geen haalbare kaart. Het vergt een flinke investering en veel vervoerders wachten de ontwikkelingen nog af. Zo niet Bert van der Heijden uit Ridderkerk. Hij werpt zich op als pionier.
"Ik vind het leuk om voorop te lopen", zegt Van der Heijden. "Dat hoort bij ondernemen. Deze vrachtwagen heeft een actieradius van 200 kilometer en dat maakt hem bij uitstek geschikt voor distributie in de binnensteden. De milieuwetgeving wordt steeds strenger. Met deze elektrische wagen spelen we daar op in."
Een bekende bierbrouwer werkte graag mee aan Van der Heijdens plan. Samen met Hytruck werd een elektrische 19-tons vrachtwagen gebouwd. Vanaf volgende week worden de Rotterdamse kroegen dus elektronisch bevoorraad. De brouwer wil de komende tijd drie van zulke wagens inzetten in Rotterdam, en vier in Amsterdam. Het is de bedoeling dat het bier in 2020 in alle steden met elektrische vrachtwagens wordt gedistribueerd.