Een maaltijd voor vijf euro dankzij nieuw kookboek

Voor mensen met een klein budget en een gezonde eetlust is er goed nieuws, want met het boek 'Koken voor 4 personen voor € 5' zetten ze voor weinig geld een lekker maal op tafel.

Het boek is geschreven door de Rotterdamse Merlien Welzijn. Zij weet als geen ander hoe het is om zuinig te moeten leven. Welzijn groeide op in een gezin met een bijstandsuitkering en leerde al jong om ieder dubbeltje om te draaien.

Toen zij vorig jaar hoorde dat er dit jaar weer minder geld zou zijn voor de mimima, besloot zij de gerechten die zij vroeger met haar familie maakte, te delen op de website www.bijstandsgerechten.nl en in het boek 'Koken voor 4 personen voor € 5'.

Het geheim van een gezonde, maar goedkope maaltijd zit 'm volgens Welzijn in de manier waarop je boodschappen doet. "Je moet een weekbudget maken en met dat geld, liefst cash, op zoek gaan naar de goedkoopste produkten."

Naar die voordeeltjes moet je wel even zoeken, maar kost alleen in het begin wat extra tijd. "Na verloop van tijd zitten de prijzen in je hoofd en weet je waar bijvoorbeeld de aardappels het goedkoopste zijn."

Deel dit artikel: