nieuws

Rotterdamse dansschool viert 100-jarig bestaan.

ROTTERDAM - Dansschool Meyer et Fils viert deze week het 100-jarig bestaan. Voor de oud-leerlingen worden er deze week 2 dansmiddagen georganiseerd. Samen met hun danspartners van toen kunnen ze weer zwieren op moderne en oude muziek.
Het is een van de oudste dansscholen van Nederland: Dansinstituut Meyer et Fils uit Rotterdam. Al meer dan 100 jaar gevestigd aan de Henegouwerlaan. De familie Meyer was van joodse afkomst en de dansleraar heeft de Tweede Wereldoorlog niet overleefd. De familie heeft toen de dansschool verkocht. In de loop van de jarenzijn er diverse eigenaren geweest. De huidige dansleraar is Ger van der Velden. Hij heeft de dansschool sinds 1982.
Meyer et Fils heeft in het verleden vele Nederlands Kampioenen voortgebracht in alle disciplines en alle klassen. De dansschool is zelfs 14 jaar achter elkaar ongeslagen Nederlands Kampioen voor Scholenteams geweest.
Stijldansen is nog steeds populair, maar dan voornamelijk bij ouderen. De jeugd heeft het stijldansen de laatste jaren ingeruild voor dansensoorten als breakdance.
De huidige eigenaar ziet dat er nu weer meer jeugd naar zijn dansschool komt. Dat komt mede door het succes van allerlei dansprogramma's op tv.
Komende donderdag 10 oktober vanaf 13:30 is de tweede gratis dansmiddag