nieuws

Sparta-supporters balen van houding Vloet en Pot

Sparta
Sparta
ROTTERDAM - De supporters van Sparta balen van de houding die algemeen en technisch directeur Wiljan Vloet en Cor Pot - onlangs toegetreden tot de Raad van Commissarissen - tegenover elkaar innemen. Op de fansite ITWM.nl zijn vele fans van mening dat Vloet en Pot hun eigen ego boven het clubbelang verkiezen door niet met elkaar te praten.
De irritatie tussen beide Spartanen is ontstaan nadat Pot op 8 september jl. in de voetbaltalkshow FC Rijnmond zijn vraagtekens zette over de dubbelfunctie die Vloet bij Sparta bekleedt en het moment waarop hij op vakantie ging. 'Het zijn twee persoonlijkheden die voor hun mening uitkomen,' zegt Ad Borstlap (voorzitter supportersvereniging Sparta, red.). 'Je kunt aan de ene kant zeggen dat Cor Pot wat transparantie binnen de club brengt en weerwoord geeft aan Vloet, maar dat moet je niet doen door via de pers alles naar buiten te klappen wat je niet bevalt. Van Wiljan Vloet begrijp ik niet dat hij niet gewoon met mensen in gesprek gaat als hem iets dwars zit. Dat lijkt me logisch.'
'Het komt ook niet echt gelegen. Net nu het voor Sparta sportief gezien weer een beetje op de rails lijkt te komen, krijg je dit. Ik vind dit ook niet getuigen van professionaliteit. Binnen een club als Sparta zou dit niet moeten. Als volwassen kerels en professionals moet je deze vetes binnenskamers uitvechten. Dit is verder een zaak voor de Raad van Commissarissen, dus wij houden ons hier als supportersverenining ook niet actief mee bezig,' aldus Borstlap.
Zowel Wiljan Vloet als Cor Pot willen niet reageren. Vloet verwijst door naar Willem Bröcker, de voorzitter van de RvC. Bröcker bevestigt tegenover RTV Rijnmond dat er binnenkort intern overleg plaatsvindt over het conflict op Het Kasteel.