nieuws

Raad Schiedam vergadert vrijwel zeker weer over Verver

ROTTERDAM - In Schiedam is er komende maandag vrijwel zeker een extra gemeenteraadsvergadering. Ook deze keer staat oud-burgemeester Verver daar weer centraal. Maandag riep het college van B&W Verver al op om haar openstaande rekening bij een aannemer te betalen.
De rechter heeft inmiddels bepaald dat zij een declaratie van ruim zesduizend euro voor veiligheidsglas in haar privéwoning nooit heeft betaald, ondanks beweringen van Verver dat ze dit wel had gedaan. Opmerkelijk is ook dat de gemeente Schiedam de kosten heeft vergoed, terwijl er door Verver nooit een betalingsbewijs is overhandigd, alleen een factuur.
Een deel van de Schiedamse gemeenteraad eist nu actie van burgemeester Lamers, de opvolger van Verver. Zo vindt Marcel Bregman van D66 dat de gemeente onterecht de rekening heeft vergoed, omdat Verver de kosten nooit heeft betaald. Hij vindt dat er in het uiterste geval aangifte tegen de oud-burgemeester moet worden gedaan bij de politie en is uiterst ontevreden over de brief die het Schiedamse college van burgemeester en wethouders maandag naar de gemeenteraad stuurde.
Inmiddels ligt nu ook Lamers onder vuur, omdat hij aan de gemeenteraad vertelde dat hij bij Verver thuis stukken had ingezien, waaruit volgens hem bleek dat de rekening van de aannemer was betaald. Dit bleek later dus niet het geval. Bregman noemt dat ‘onhandig’ van burgemeester Lamers.