nieuws

Jongens zien telefoonrover en helpen bij aanhouding

telefoon
telefoon
ROTTERDAM - De politie heeft maandag dankzij de hulp van drie jongens tusssen de 6 en 11 jaar oud een 19-jarige telefoonrover kunnen aanhouden. De 19-jarige had de telefoon een week eerder op de Heemraadsingel van de 11-jarige jongen gestolen.
De jongen werd vorige week maandag op het skatepark aan de Heemraadsingel beroofd van zijn telefoon, maar had dit niet bij de politie gemeld. Een week later zag de tiener, samen met zijn vriendjes van 6 en 10 jaar oud, de dader op dezelfde plek lopen.
Het slachtoffer ging vervolgens naar de rover en vroeg zijn telefoon terug. Die kreeg hij niet en de dader fietste vervolgens weg. De drie jongens begonnen achter hem aan te rennen en riepen dat de man een telefoon had gestolen. Toevallig passerende agenten hoorden dit en zetten direct de achtervolging in.
Op de Mathenesserbrug wisten de agenten de telefoonrover aan te houden. Op het politiebureau kwam tijdens de fouillering de telefoon tevoorschijn. Deze kon vervolgens worden teruggeven aan het 11-jarige slachtoffer. Hij en zijn drie vriendjes zijn dinsdag door de politie in het zonnetje gezet vanwege hun actie. De 19-jarige rover zit nog vast in afwachting van verder onderzoek.