nieuws

Dordrecht vecht voor behoud intercity's

ROTTERDAM - D66 en GroenLinks in Dordrecht zijn op internet een petitie gestart voor het behoud van de intercitystatus van het station.
De NS is van plan om intercity's over de Hoge Snelheids Lijn te laten rijden en die komt niet langs het Dordtse station. De raadsleden gaan ook flyeren op het station om reizigers attent te maken op de plannen van de NS en de petitie.

Steun van gemeenteraad

De Dordtse gemeenteraad staat unaniem achter de actie. Wethouder Jasper Mos vraagt steun aan de andere vijf Drechtsteden. Hij gaat in de Tweede Kamer bepleiten dat een regio met 270 duizend inwoners niet verstoken mag blijven van snelle treinverbindingen.
Online
Vorige week werd al bekend dat, door het wegvallen van de Fyra op de Hoge Snelsheids Lijn, de oude vertrouwde intercity Den Haag-Brussel weer grotendeels in ere hersteld wordt. Maar die gaat dan wel over de HSL rijden. En die loopt langs Dordrecht heen.
De NS heeft zelfs plannen om méér intercity-verbindingen gebruik te laten maken van de HSL en dat zou betekenen, dat de Drechtsteden vrijwel alle snelle treinverbindingen verliezen. De petitie ging dinsdag online en telde 's avonds al meer dan drieduizend sympathisanten.