nieuws

Den Hertog: 'Promoveren als we eraan toe zijn'

ROTTERDAM - Patrick den Hertog gaat vol goede moed het nieuwe zaalseizoen in. De trainer van korfbalclub DeetosSnel/Volhuis mag zich opmaken voor een jaar in de hoofdklasse. Vorig seizoen degradeerden de Dordtenaren kansloos uit de Korfbal League, maar terugkeren op het hoogste niveau van Nederland is niet per se het doel.
'We moeten als Deetos zijnde promoveren wanneer we eraan toe zijn en niet heen en weer gaan bewegen tussen de Korfbal League en de hoofdklasse. Je moet er kunnen blijven als je terugkomt. We zijn nu vooral bezig met onze eigen ontwikkeling en doen weinig met analyses van tegenstanders. We zijn met onszelf bezig en moeten beter worden,' zegt Den Hertog.
De relatief jonge coach heeft de degradatie inmiddels een plek gegeven. 'Daar ben ik niet meer ziek van. We zijn vorig jaar terecht gedegradeerd, want we waren gewoon de minste. Dit jaar zijn we opnieuw aan het opbouwen. Vorig jaar hebben we al een aantal wissels gemaakt waardoor het heel jong werd en daarmee zijn we nu aan het doorgroeien. Ik vind ook dat we steeds beter gaan spelen. Daar moeten we onze winst uit halen.'
'We maken de keuze om zelf beter te worden. Als dat resulteert in een kampioenschap dan is dat heel mooi meegenomen, maar het primaire doel is om mensen te ontwikkelen. Als blijkt dat we zo veel beter zijn geworden dan ben je er klaar voor, want dan ben je beter dan de andere hoofdklassers,' vervolgt de Zoetermeerder tegenover RTV Rijnmond.
Den Hertog heeft nooit overwogen om DeetosSnel te verlaten. 'Ik heb het hier prima naar mijn zin. We hebben een leuke jonge groep, waarvan ik denk dat de meeste nu op het niveau spelen waar ze horen te spelen. Hier kunnen we goede stappen maken en dat is een leuk proces.'
Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de zaalcompetitie verloor DeetosSnel/Volhuis dinsdagavond met ruime cijfers van het Nederlands korfbalteam. Oranje was op bezoek in de Deetoshal met 32-13 te sterk voor de korfballers van Patrick den Hertog.