nieuws

'Combinatie van zuipen en serieus proberen te winnen'

ROTTERDAM - Bijna zevenhonderd jonge carrièremakers vertrokken vandaag met klassieke zeilschepen uit de Rotterdamse Veerhaven voor een zeilbotenrace.
De Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP) wordt dit jaar voor de achtste keer gevaren. De wedstrijd is bedoeld voor het Nederlandse bedrijfsleven waarin werkplezier, teambuilding en netwerken centraal staan.
In een week tijd proberen de young professionals als eerste aan te komen in Den Helder. "Het is een combinatie van zuipen en serieus de wedstrijd proberen te winnen, maar ons team zet zich ook in voor verschillende goede doelen", vertelt één van de deelnemers, Nicolette Ooijevaar. "Hierdoor is het niet alleen een feestje, maar helpen we ook nog eens mensen."
Verkeerde windrichting
De boten zouden naar Engeland varen, maar het weer laat dat niet toe. "De wind gaat precies de tegenovergestelde richting op, waardoor we hebben besloten om de koers te wijzigen", vertelt woordvoerder Femke Kropff. "Een aantal jaar geleden is het ook al gebeurd. Toen voeren we ook naar Den Helder."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl