nieuws

Van Persie oneens met kritiek op De Vrij

Robin van Persie
Robin van Persie
ROTTERDAM - Robin van Persie snapt weinig van de kritiek die Stefan de Vrij van zijn trainer Ronald Koeman van Feyenoord kreeg. De oefenmeester verweet zijn verdediger dat hij niet gemeld heeft dat hij extra krachttrainingen afwerkt.
'Ik heb veel contact met Stefan,' zei Van Persie in de aanloop van de interland tussen het Nederlands elftal en Hongarije. 'Ik vind het heel goed dat zo'n jonge jongen zijn tekortkomingen ziet en zich wil verbeteren. Hij wil beter worden en doet daar iets extra's voor. Dat moet je toejuichen.'
Van Persie hecht er niet zo veel waarde aan dat De Vrij niet aan Koeman had verteld dat hij extra arbeid verrichtte. 'Ik weet niet of hij dat wel of niet gedaan heeft,' zei de aanvoerder van het Nederlands elftal. 'Maar volgens mij had alles ook anders kunnen worden gecommuniceerd. Nogmaals, De Vrij wil alleen maar sterker worden. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat De Vrij om die reden geen aanvoerder meer is van Feyenoord.'
Tot slot moest de oud-Feyenoorder nog wat bekennen: 'Ik voetbalde nog op straat in Rotterdam toen ik al in het eerste elftal van Feyenoord speelde. Daar heb ik ook nooit iets over gezegd. Ik ben er ook nooit geblesseerd van geraakt. Ik ben er ook geen slechtere voetballer van geworden,' aldus Van Persie.
Het is overigens onzeker of Robin van Persie vrijdag meespeelt in het WK-kwalificatieduel met Hongarije. De aanvaller heeft last van een teenblessure en trainde woensdag niet mee.