nieuws

Aannemer eist per direct geld van Wilma Verver

ROTTERDAM - Aannemersbedrijf Van den Tempel is bang dat oud-burgemeester Verver van Schiedam de rekening van 275.000 euro voor de verbouwing van haar privéwoning in de toekomst niet kan betalen.
Volgens de aannemer zijn er andere schuldeisers - zoals de bank en de fiscus - die bij een eventueel faillissement van de familie Verver het leeuwendeel van de bezittingen opeisen. Daarom was er woensdagmiddag een kort geding in de Rotterdamse rechtbank waarin Van den Tempel eiste dat Verver per direct begint met betalen.
Financiële nood
"Het feit dat wij nu via dit kort geding om de zekerheid van die betaling vragen, daar kun je uit opmaken dat wij denken dat de financiële nood bij de familie Verver erg hoog is. Wij zijn van mening dat als wij nu niet aan de bel trekken, dat we achter het net vissen", zegt directeur Richard Breughem van het bedrijf.
Vorige week stelde een andere rechter Van den Tempel al in het gelijk en bepaalde dat de familie Verver de betwiste 275.000 euro voor de verbouwing inderdaad moet betalen. Verver weigerde dat aanvankelijk omdat zij vond dat er broddelwerk was geleverd.
Woensdagmiddag werd ook duidelijk dat er op de privéwoning aan de BK-laan in Schiedam een hypotheekschuld van 1.6 miljoen euro zit.
De uitspraak van de rechter is uiterlijk over twee weken.