nieuws

Strootman: 'Doe niet lekker rustig aan'

ROTTERDAM - Dat bondscoach Louis van Gaal woensdag tijdens een persconferentie nogmaals heeft gezegd dat Kevin Strootman één van de spelers is die vrijwel zeker naar het wereldkampioenschap in Brazilië gaat, is voor de Ridderkerker geen reden om op zijn lauweren te rusten. Kevin Strootman: 'Ik wil mij iedere wedstrijd bewijzen.'

De voormalig speler van Sparta onderstreept zijn woorden met zijn goede prestaties bij AS Roma. Na zeven wedstrijden staat Strootman met zijn nieuwe club zonder puntenverlies bovenaan in de Serie A. 'Omdat de bondscoach dat heeft gezegd, denk ik niet dat ik nu lekker rustig aan kan doen. Ik wil elke wedstrijd laten zien dat ik in het basiselftal hoor te staan', aldus de 23-jarige middenvelder.
Ondanks dat het Nederlands elftal zich al geplaatst heeft, zal dat in het kwalificatieduel tegen Hongarije waarschijnlijk weer het geval zijn. 'Ik denk dat iedere wedstrijd lastig is en Hongarije heeft kans om tweede te worden. Zij zullen er alles aan doen, maar wij weten ook dat wij bijna verplicht zijn om zo'n thuiswedstrijd te winnen', besluit Kevin Strootman.