nieuws

Kermis Spijkenisse onder herrieniveau

ROTTERDAM - De najaarskermis in Spijkenisse wordt in de gaten gehouden door de Milieudienst Rijnmond. De dienst heeft een meet-microfoon op één van de balkons van bewoners van de Marrewijkflat gezet, waar de kermis pal tegenaan staat. Bewoners kunnen de resultaten direct bekijken op een website.
Vooraf hadden verschillende bewoners geklaagd over de mogelijke herrie en ander overlast die de kermis zou veroorzaken. De bewoners waren pas een week van tevoren per brief geïnformeerd dat de kermis er zou komen.
Volgens kermisorganisator René Duursma kwam kort van tevoren pas groen licht voor de kermis. Hij zegt dat op de kermis speciale maatregelen zijn genomen om overlast te voorkomen. Zo staat er hekken om de kermis en kunnen ze alleen van de Breestraat-kant de kermis op.
Er is een fietsenstalling en er zijn toiletten en er is bewaking die ook 's nachts aanwezig is. "We hebben de firma die de muziekinstallatie regelt, opdracht gegeven om iets onder het toegestane aantal decibels te gaan zitten, zodat we nooit over de schreef gaan", zegt Duursma.
De reacties van bewoners zijn wisselend. Sommigen vinden de muziek te hard staan. Anderen zeggen dat het erbij hoort als je in het centrum van Spijkenisse woont. Een van de bewoners die vooraf fel tegenstander was, Joop Haak, heeft er nu geen problemen mee. "Het is me alles meegevallen. Ik heb er binnen totaal geen last. Als het zo blijft mag de kermis van mij volgend jaar weer terugkomen".