nieuws

Wereldrecord koken met waste

WorldFoodFestivalwebsite
WorldFoodFestivalwebsite
ROTTERDAM - Recordpoging koken met overgebleven tomaten of kromme komkommers, Diergaarde Blijdorp komt op voor behoud van natuur dichtbij, boek De vis die aan land kroop en cyclopen op sterk water in het Natuurhistorisch in Rotterdam.
Chef-kok Robbert van Gammeren ruilt de keuken van zijn restaurant Fritschy in voor die van de Pauluskerk in Rotterdam. Dinsdag 15 en woensdag 16 oktober doet hij daar een poging om het wereldrecord non-stop koken te verbreken. Hij kookt 38 uur achterelkaar met kromme komkommers, overgebleven tomaten en andere ingrediënten die anders in de vuilnisbak terecht zouden komen. Chris Natuurlijk inspecteert samen met de chef-kok, Jente de Vries van Kromkommer en de Pauluskerk of de keuken klaar is om het wereldrecord non-stop koken te verbreken.
Chris Natuurlijk gaat in Diergaarde Blijdorp langs bij de kemphanen, steuren en vlinders. Diergaarde Blijdorp besteedt tijdens ZooWild op 17, 18, 19 en 20 oktober aan natuurbehoudsprojecten dichtbij.
Waterhoofden en cyclopen op sterk water. Ze zijn van 12 oktober dit jaar tot en met 6 januari 2014 te zien in de tentoonstelling Sterrenkijkers, waterhoofden en paddenkoppen in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Naar aanleiding van de tentoongestelde preparaten praat Chris Natuurlijk met de medisch-historicus Erwin Kompanje over de medische en ethische geschiedenis van ernstige aangeboren afwijkingen bij mens en dier.
Hoe zijn gewervelde dieren ontstaan? Dat lees je in het boek De vis die aan land kroop van Jelle Reumer. De directeur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam vertelt in Chris Natuurlijk over zijn boek, door de uitgever omschreven als "de beste reisgids naar onze oorsprong."
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond