Jong Oranje: Castaignos blinkt uit, Boëtius valt uit

Luc Castaignos
ROTTERDAM - Jong Oranje heeft het EK-kwalificatieduel met Jong Georgië ruim weten te winnen. De ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg was met 0-6 te sterk. Met drie goals en twee assists was Luc Castaignos de gevierde man aan de kant van Oranje.
Feyenoorder Jean-Paul Boëtius maakte zijn rentree in de basis van de Oranjetalenten. Na een kwartier spelen schoot hij op aangeven van Castaignos de 0-1 in de touwen. Op slag van rust zorgde de aangever zelf voor de 0-2. Na een foute terugspeelbal kon de Schiedammer makkelijk afmaken.
Kort na de theepauze besliste Castaignos de wedstrijd. Een als voorzet bedoelde bal zeilde over de keeper heen, 0-3. Georgië moest na 65 minuten met tien man verder, nadat een overtreding van aanvoerder Kvekveskiri op Jean-Paul Boëtius met rood werd bestraft. Boëtius moest er niet veel later geblesseerd vanaf. De ernst van de kwetsuur is nog onduidelijk.
Uit de vrije trap die volgde maakte Quincy Promes zijn eerste doelpunt in het shirt van Jong Oranje. Nog geen vijf minuten lag zijn tweede er ook al in. Op aangeven van Castaignos werd het 0-5. Het slotakkoord kwam wederom van de oud-Feyenoorder. Tien minuten voor tijd tekende hij voor de eindstand: 0-6.