nieuws

Spullen uit huis moordenaar terug naar eigenaars

spullen
spullen
ROTTERDAM - De politie heeft voor het eerst spullen die waren gevonden in het huis van Patrick S. teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. De Spijkenisser werd onlangs tot levenslang veroordeeld voor de moorden op Nanda Kerklaan en Farida Zargar.
Ruim 400 spullen uit het huis van S. op internet geplaatst. Daar zijn er dus nu een aantal van geïdentificeerd en teruggegeven.
De spullen zijn niet alleen in Spijkenisse gestolen, maar ook onder meer in Barendrecht. Een bizarre vondst was een verzameling nagels en haarlokken. Van wie die afkomstig zijn is nog onbekend.

Mogelijk vijf moorden

Het Rotterdamse Cold Case team, dat onderzoek doet naar onopgeloste moorden, hoopt dat de spullen meer duidelijkheid kunnen geven over de mogelijke betrokkenheid van S. bij meer misdaden. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat familieleden van vermisten spullen herkennen. De politie heeft in dat opzicht nog geen resultaten gemeld.
De Spijkenisser heeft mogelijk meer moorden op zijn geweten, denkt de recherche. Hij heeft in de gevangenis tegen een undercover-rechercheur gezegd dat hij vijf mensen om het leven heeft gebracht. Een verklaring heeft hij daar nooit over willen afleggen.
Foto: spullen die Patrick S. gestolen heeft