nieuws

Rotterdamse ambtenaren moeten altijd terugbellen

ROTTERDAM - Het probleem van niet-terugbellende Rotterdamse ambtenaren moet in december de wereld uit zijn. Dan moeten alle burgers die contact opnemen met het gemeentelijke telefoonnummer 14010 netjes worden teruggebeld als dat is toegezegd.
Dat zegt wethouder Richard Moti na aanhoudende kritiek en onderzoeken. Uit enquêtes is gebleken dat burgers niet altijd afdoende worden geholpen.

Kapotte lantaarns
Tot en met september belden ruim 900.000 Rotterdammers met het nummer 14010 voor meldingen, vragen en vooral klachten over vuil op straat en kapotte straatverlichting.
Enkele duizenden Rotterdammers kregen niet meteen antwoord en zouden worden teruggebeld, maar dat gebeurde niet. Voor wethouder Moti is dat aanleiding voor maatregelen.

'Voortdurend herinneren'

"Het gaat om 1,2 procent en dat zijn nog steeds duizenden telefoontjes. In een gemeentelijke organisatie van elfduizend mensen heb je die wijzigingen niet snel doorgevoerd. Dus dat vergt maatregelen die we voorturend moeten toetsen en dat doe ik elke maand."

Een van die maatregelen is de ambenaren er voordurend aan herinneren dat er teruggebeld moet worden. "En ook vragen waarom er niet teugbeld is, er moet veranwoording worden afgelegd. Je moet er bovenop zitten."
Volgens de wethouder is het terugbelgedrag van ambtenaren inmiddels al verbeterd. In december moet het probleem helemaal de wereld uit zijn.