Sloop gemaal Puttershoek laat op zich wachten

Het voormalige gemaal ’t Hooft van Benthuizen bij Puttershoek zal vermoedelijk niet voor de zomer van 2014 worden gesloopt. Dat heeft projectontwikkelaar NCB, de eigenaar van het pand, bevestigd.

Het pand wordt pas gesloopt als er meer duidelijkheid is over de aanwezigheid van zeldzame dieren. Het eerste onderzoek naar bijvoorbeeld vleermuizen en uilen loopt nog en krijgt in het voorjaar nog een vervolg, aldus een woordvoerder van NCB.

Dichtgetimmerd
De afgelopen dag ontstond commotie omdat sommige openingen in het oude en deels vervallen pand opnieuw werden afgesloten met planken. ‘’Maar dat hebben we gedaan om ongewenste bezoekers buiten te houden. Het is te gevaarlijk om het pand te betreden. Toch gebeurt dat,’’ aldus de woordvoerder.

Een medewerker van het Hoeksche Waards Landschap vreesde dat door de afsluiting de dieren niet meer zouden kunnen in- of uitvliegen. Hij meldde dat bij het ministerie van economische zaken, dat verantwoordelijk is voor handhaving van de flora- en faunawet. De ambtenaren constateerden dat NCB voldoende nieuwe gaten had gemaakt voor de dieren.

Op de plaats van het voormalige gemaal in Puttershoek moet een nieuwbouwproject worden gerealiseerd.

Deel dit artikel: