nieuws

Studenten InHolland bezorgd over afstuderen

ROTTERDAM - Studenten van de Hogeschool InHolland in Rotterdam zijn bezorgd. Door de aangescherpte kwaliteitsnormen hebben ze grote moeite met afstuderen. Het gaat om studenten van de opleiding Media en Entertainment Management. InHolland erkent dat er door de aangescherpte normen problemen zijn ontstaan, maar doet geen consessies.
De 24-jarige Nada Petravic is zesdejaars student Media en Entertainment Management. Haar afstudeerscriptie werd drie keer afgekeurd. Ze heeft zelfs overwogen om te stoppen met haar opleiding. "Na anderhalf jaar stond ik nog steeds met lege handen. Ik was er klaar mee. Ik wilde stoppen, want ik kon het niet meer opbrengen. Maar goed, als ik stop heb ik een studieschuld van 20.000 euro."

'Tegenstrijdige feedback'

Het onderzoeksvoorstel van Jeanieke Kaptein (25) werd drie keer afgewezen. Onlangs werd haar eerste scriptie met een onvoldoende beoordeeld. "Bijna al mijn studiegenoten hebben hetzelfde probleem. Er wordt veel tegenstrijdige feedback gegeven door de beoordelaars. Op een gegeven moment weet je niet meer wat de juiste feedback is."
De eisen van de studie werden vorig jaar verzwaard na een vernietigend rapport over het onderwijs op de opleiding. Bestuursvoorzitter Doekle Terpstra erkent dat studenten moeite hebben met de hogere kwaliteisnormen, maar doet geen consessies. De verstrengde criteria blijven gehandhaafd. "Het niveau van de opleiding is aanzienlijk hoger. De studenten moeten voldoen aan hogere kwaliteitsnormen dan in het verleden."

'Uiterste inspanning'

Terpstra adviseert de studenten om intensief gebruik te maken van de mogelijkheden tot begeleiding. "Zoek de hogeschool op. Wij staan er klaar voor om dat te faciliteren. Wij leveren een uiterste inspanning om de studenten te begeleiden, zodat ze hun diploma halen."