nieuws

BallenBock om mistroostige herstdagen door te komen

ROTTERDAM - Rotterdamse Ballentent-kelner en kersverse meesterbrouwer Peet Rouwen heeft om de mistroostige herfstdagen door te komen, zijn eigen authentieke BallenBockBiertje ontwikkeld. Gebrouwen en vrijdagmiddag aan zijn clientèle voorgehouden.
De primeur zou per hijsbokplatform worden aangevoerd, maar het Havenbedrijf maakte bezwaar en stak voor dat bokje te elfder ure een stokje.

Flessenpost

Niet voor een kleintje vervaard verzonnen Ballentent-eigenaar Keenen en barkeeper Rouwen een list en vervoerde hun BallenBockBiertje per fles in een kist.
Onder luid gejuich ging vervolgens het eerste officiële Rotterdamse BockBiertie tot in de late uurtjes met liters tegelijk langs de huig.

Gehaktbal

Na de Bock, die overigens het best gedijt als er tegelijkertijd ook de beroemde gehaktbal mee naar binnenglijdt, is het de bedoeling dat meesterbrouwer Rouwen z'n expertise loslaat op een heuse Lagerwal-pilsener.
Onder het rijkelijk vloeiend Bockig nat hief verslaggever Jack Kerklaan een Bocke-pootje mee onder het genotsvol aanheffen van een voor zijn doen nogal ontluisterend Io Vivat.